O nas

Športno društvo Dolenja vas

V Športnem društvu Dolenja vas skrbimo za kulturo športa na območju našega delovanja. Krajanom KS Dolenja vas in KS Sp. Stari Grad – Sp. Libna ter drugim zainteresiranim omogočamo športno aktivnost in uporabo športnih objektov nogometa, tenisa, odbojke in balinišča ter otroškega igrišča za najmlajše.

V svojih vrstah trenutno štejemo okoli 100 aktuvnih članov, ki se enkrat letno srečamo na Občnem zboru v prostorih društva. Občni zbor, ki je najvišji organ društva vsaki dve leti v izvršni odbor voli 6 članov poleg predsednikov sekcij in 3 člane v nadzorni odbor ter disciplinsko komisijo. 
 
V naše društvo sprejemamo vse krajane obeh Krajevnih skupnosti, posebej veseli smo mlajše generacije. V preteklosti smo bili odprti tudi do športnih navdušencev od drugod, vendar smo glede na razpoložljive športne kapacitete zaenkrat prosta mesta popolnili. Poleg športne infrastrukture pa obiskovalcem ponujamo tudi osvežitev v lokalu Bar na igrišču. 
 
Cilj našega društva je navdušiti predvsem otroke nad športom ter jim omogočiti kakovostno preživljanje prostega časa ter skrb za športno aktivnost vseh zainteresiranih krajanov, prav tako pa smo odprti za nove ideje. 

Zgodovina društva

Prvi zametki organiziranega športnega življenja v sedanjih KS Dolenja vas in KS Spodnji Stari Grad – Spodnja Libna po spominjanju domačinov segajo v daljne leto 1958/59. V bližini sedanjega športnega centra so si takratni mladinci zgradili igrišče za odbojko s peščeno podlago in igrišče za nogomet nedoločene velikosti, kolikor je pač dopuščal teren. Posipan je bil z ostanki izgorelega premoga – tako imenovanim lešem. Goli so bili seveda leseni, vsakokrat različne oblike zaradi močnih strelov v vratnice in prečke. Starejši krajani pa so si na dvorišču domačina naredili balinarsko igrišče. Takrat so porabljali lesene krogle.